Ångest och Williams syndrom

Centrum för Sällsynta diagnoser har haft en temadag om barn och ungdomar med Williams syndrom vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Britt Marie Anderlid, barnläkare och genetiker Karolinska Universitetssjukhuset, berättar om Williams syndrom.

Kit Wadensjö, leg. psykolog och medarbetare i kunskapsteamet för Williams syndrom pratade om ”Diagnos och beteende. ”

Karen Levine på Karolinska Universitetssjukhuset

Karen Levine, PhD, Leg Psykolog, Harvard Medical School höll en föreläsning på eftermiddagen om hur man kan behandla rädslor och fobier vid Williams syndrom ”Treating fears, phobias and common distress triggers in young children with Williams Syndrome. ”

Ni hittar Karen Levines presentation här.

Den 23 Mars fick de som ville möjlighet till individuell konsultation med Karen Levine tillsammans med personal från Centrum från Sällsynta diagnoser och Kunskapsteamet för Williams syndrom. Där fick man möjlighet att aktivt arbeta med frågor gällande ångest och fobier.

Karen Levine – rädslor och fobier vid Williams syndrom

Exempel på fobier och rädslor vid Williams syndrom kan vara hundar, läkarbesök, ballonger, matberedare/mixer och åska.

 

Karen Levine handout -Böcker om behandling av ångest vid Williams syndrom.

Karen Levine arbetar med metoden Replays och det finns flera böcker på området för den som är intresserad. Vill man veta mer och se en video om hur man kan arbeta med metoden följ denna länk .

Vi tackar Centrum för Sällsynta diagnoser, kunskapsteamet och Karen Levine för två helt fantastiska dagar där vi fick ta del av många handfasta tipps och idéer. Vi hoppas att fler i landet får nytta av metoden Replays i sitt arbete med barn och ungdomar med Williams syndrom.