Annelie Thulin

Funktion i styrelsen: Ordförande
Familj: Emma född 1991(WS) och Victor 1987, maken Patrik och hunden Ragge
Bor: Köping
Jobbar som: Montör på GKN, gamla PV Volvo, anställd sedan 30 år.

Vi har varit med i föreningen 2005. Emma fick dock sin diagnos när hon var ca 5 år. Barnen har nu båda flyttat hemifrån. Emma bor i en etta på 40 kvm med riktigt kök, i ett gruppboende. Hon trivs som bara den som hon själv säger. Jag är så himla glad att det går så bra för henne nu. Hon har även fått jobb att plocka varor på ICA Maxi halva veckan andra delen är hon med i en hundgrupp som tar hand om hundar om dagarna.
Mitt största fritidsintresse är handarbete som stickning, virkning, sy och att göra smycken. På helgerna drar vi ofta iväg med husvagnen. Familjen har även ett stort intresse för amerikanska bilar. Vi äger en Dodge Phoenix -61 så på sommaren blir det en del turer.

Sara Jertborn

Funktion i styrelsen: Ledamot

Emma Rönnkvist

Funktion i styrelsen: Ledamot
Familj: Maken Loke, döttrarna Freya född 2015 (WS) och Vilya född 2018
Bor: Falun (Dalarna)
Jobbar som: Biståndshandläggare

Freya fick sin diagnos när hon var ca 5 månader gammal, och vi gick med i föreningen kort därefter. Freya är en väldigt social och nyfiken tjej, som älskar att leka med vatten, pärla pärlplattor/ halsband, titta på Tv och äta popcorn. Freya har sina utmaningar vad gäller konflikter med lillasyster och kompisar, samt att hon har svårt med fokus/koncentration och uthållighet. Hon har även många fina styrkor och förmågor, och charmar de flesta hon möter. Hon mår bra och utvecklas fint i sin egen takt.

 

Lorina Haugom

Funktion i styrelsen: Kassör
Familj: Min man Morten med dottern Stine född 2008 som har WS. Samt en bonuson Simen (född1996) som bor i Norge.
Bor: Vi bor i Komlården utanför Norrköping.
Jobbar som: Egenföretagare. Jag och Morten äger & driver Haga Plåt & Svets AB i Norrköping.

Stine fick sin diagnos när hon var ca 1,5 år efter att BVC upptäckt blåsljud på hjärtat. Sjukvården har dock konstaterat att operation inte är nödvändig då förträngningar växer med henne än så länge. Så bortsett från det och lite plattfot, kobent, skelning och grovmotorikssvårigheter så har Stine varit skonad från medicinska problem.

Stine är en väldigt glad, tillgiven, kärleksfull, nyfiken, envis, temperamentsfull, musikintresserad pratglad liten tjej som är en handfull.

Trots en del vägg-gupp envisas vi med att leva våra liv till fullo. Stine hon har lärt sig att hänga på. Vi älskar att göra familjeaktiviteter, umgås med familj och vänner och att resa. Vilket har visat sig passa Stine utmärkt. För som många andra WSare är hon smal och slank och fryser lätt så varmare breddgrader faller henne i smak, och då får man även prata andra språk som är en av Stines favoritsysselsättningar på sin fritid. Även kinderegg, Youtube, bad och djur lägger hon stort engagemang i.

Föreningen är bra bollplank som ger oss den feedbacken som vi inte kan finna någon annanstans.