Ny studie Williams syndrom

Vi söker personer med Williams syndrom som är 6 år eller äldre och vill vara med i ett forskningsprojekt som går att genomföra hemifrån. Den som är med genomför ett kort experiment som tar ungefär 15 – 30 minuter att genomföra. För att vara med behöver man en dator med internetanslutning och ett vanligt tangentbord. Vi vill undersöka vilka strategier människor med och utan Williams syndrom använder när de spelar ett spel. Vi tror att forskningen kan bidra till mer kunskap om hur personer med Williams syndrom lär sig och uppfattar omvärlden.

Projektet är en del av studien UNIKA som genomförs vid Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset (ansvarig forskare, professor Ann Nordgren). Du som redan har varit med i projekt UNIKA är välkommen att vara med i den här delen av studien också. Du som inte har varit med i projekt UNIKA är välkommen att vara med i bara den här delen av studien. I så fall kommer vi också att be er som är föräldrar eller närstående att fylla i ett par formulär.

Som tack för hjälpen får ni en biocheck. Vill du vara med eller veta mer? Kontakta Johan Lundin Kleberg, docent och legitimerad psykolog: johan.lundin.kleberg@ki.se eller 0702-19 77 73